Publisert av: janpetrus | august 24, 2014

BRASIL: Bossa-JAZZ og hverdager


... my picture of Brasil some weeks before the general election ...

… my picture of Brasil some weeks before the general election …

MyBestJourneys/Pipa:www.janpetrus.no – Brasil etter forball-VM er ikke som før. Stemningen er resignert, litt oppgitt og passiviserende. Prosjekter som skulle vært ferdigstilt til VM, men som ikke rakk helt i mål står fullstendig stille, eller nesten stille. Det samme gjør nasjonen på min arena  i Rio Grande do Norte. – Turistene er borte – i det minste europeerne. Selv i Pipa – den gamle hippilandsbyen med sine flotte strender, hoteller og lurvete og charmerende hovedgate er fullstendig tømt for europeiske turister. I stedet koker hovedgaten av brasilianere med unger og storfamilier på weekendtur. Jazz-festivalen: BOSSA & jazz, fikk det til å svinge på alle barer og på den gigantiske festivalplassen. Alt var gratis og storstilte kulisser for en fargerik TV-produksjon. Men hyggelig var det.

r

Starter at: Sushi Pipa Lounge

UNDERVEIS oppdaget vi en ny suchi-restaurant, like ved den stengte gourmerestauranten til vår norske venn. Den enes død blir kanskje den andres mulighet. Hvem vet. Et aktivt ektepar, nydelig innredning og fornuftige priser kan kanskje overleve. Stedet er i det minste verdt et besøk, og navnet er: Sushi Pipa Lounge.

ETT NYTT kunstgalleri midt i hovedgaten ble anbefalt på det sterkeste av min brasilianske veninne. Jeg likte ikke motivene nok til å dem på veggen, men kunne heller ikke glemme dem. Som regel et godt tegn for at kunsten virkelig er kunst. Jeg velger derfor å la Jaco Montenegro`s fargerike ku, symbolisere Brasil akkurat nå – bare noen uker før kommende presidentvalg: Bon Dia / jph

 

image

 

image


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Kategorier