Publisert av: janpetrus | august 30, 2015

SGL-ledelse: PREDIKTOR 20 ÅR !


Prediktors hovedkvaarter på Øra i Østre Fredrikstad

Prediktors hovedkvaarter på Øra i Østre Fredrikstad

AKTUELT / www.SGL-ledelse.com :

Norske arbeidsplasser er i motvind, men motgang kan også fornye både engasjement og energi og gi plass for ny kreativitet og nye produkter. Teknologibedriften PREDIKTOR i Østre Fredrikstad er her et strålende eksempel. For knappe fem år siden fyldte de sitt nye praktbygg med solentusiaster som ønsket grønn revolusjon»world wide. Så kom finanskrisen og REC-nedturen og motvinden så det stormet i glasshuset på Øra. I dag – noen år etter er krisen snudd til en kjempestor optimisme hvor erfaringer og tung kompetanse har skiftet retning mot den nye datterbedriften: Predictor Medical, samtidig som de gamle forretningsområdene utvikles videre.

DET hele er en bragd av grunderen og innovatøren Steinar Sælid og hans håndplukkede medarbeidere med Espen Krogh i spissen. – I to år har jeg og SGL fått følge lederteamet tett, for å gjøre Prediktor best, world wide. – Fredag feiret de sitt 20-årsjubileum med en stilig teltfest utenfor glasshuset, mens verden og investorene sto i kø for å slippe til under radaren i den hemmelighetsfulle tredjeetasjen. – Det hele er et industrielt eventyr, midt i Østfold.

JEG holdt ingen tale under festen, men hadde jeg våget så hadde jeg hyllet grunderne og de ansatte med tre begreper og tre overskrifter. –

FOR det første den intense URO`en som preger så mange av toppfolkene i huset. De hater rutinearbeid og jobber timesvis i dager og netter for å forbedre sine egne beregninger og produkter, enten de har oppdrag eller ikke. Ledig tid er bare egen tid til nye kunnskaper og nye forbedringer. Jeg er imponert over et arbeidsmiljø som leverer av lyst, fremfor å jakte etter bonus og opsjoner.

FOR det andre den intense LENGSELEN etter nye løsninger som kjennetegner miljøet rundt Sæleg og hans kreative team. Da jeg begynte å observere ledermøtene for å forbedre møteprosedyrene og forenkle beslutningsprosessene, var det mye å gripe fatt i, samtidig som undringen og lengselen etter nye løsninger ikke måtte ødelegges. Jeg tror vi klarte det, og vi måtte klare det – for ikke å sabotere den kreative kapitalen i stive rutiner og formelle prosesser.

DET beste resultatet av den kreative uroen og de fantasifulle lengselene som kommer til uttrykk er likevel:  BEVEGELSEN og nyetableringene. Det er en fantastisk reise –PREDIKTOR– teknologene i Østre Fredrikstad har gjort gjennom sine 20 år, og det er fantastiske reiser som venter både for kunder, investorer og ansatte i tiden som kommer. – Jeg er glad for å få følge dere. GRATULERER – PARABENS / fra jph

DIREKTØR-TEAMET med Steinar Sælid, Jeanette Larsen, Espen Krogh, Mari Ann Akerjord, Thomas Pettersen og Morten Enholm i full dressur under jubileumsfesten ..

DIREKTØR-TEAMET med Steinar Sælid, Jeanette Larsen, Sture Jørgen Berg, Espen Krogh, Mari Ann Akerjord, Thomas Pettersen og Morten Enholm i full dressur under jubileumsfesten ..

PREDIKTOR

Reklamer

Responses

 1. Mottatt på mail:
  Du verden Jan,
  det var overraskende
  – tusen takk for meget hyggelig blogg innlegg!
  Mvh / Espen

 2. Spennende bedrift som representerer Norges fremtid. Inspirerende at du i en alder av 76 fremdeles kan bidra til å utvikle potensialet i et kunnskapsteam. Slik du gjorde i en årrekke i Hydro. SGL-konseptet er unikt i jungelen av mer eller mindre seriøse «coaching-tilbud». Styrken ligger i at du arbeider med grupper av ledere/medarbeidere over lang tid. Det er helt nødvendig for skape den tryggheten som kreves for å forløse ideer og kreativitet!! Øvelsene som inngår i programmet er nok «eye-openers» for de fleste. Siden du blir gjenvalgt så må ledelsen i Prediktor ha fornemmet dette. Lykke til videre.

 3. TAKK for oppmuntrende ord. Kan jeg få sitere deg på websiden: http://www.SGL-ledelse.com
  jph

  • Selvfølgelig. Jeg føler at jeg har godt grunnlag for å kunne uttale meg om konseptet. Vi (jeg) måtte jo gjøre avtale med 2 andre tilbydere som du husker for å oppfylle anskaffelsekravene i selskapet, men ingen av dem holdt mål. SGL er et unikt konsept fordi deltakerne får se seg selv gjennom andres øyne. Uten at man tråkker over grenser som den enkelte setter selv. Du inkorporerer elementer av terapi på en kvalifisert og omtenksom måte. Jeg har ikke sett at andre tilbud gjør det på samme måte. Alle de «billige» personlighets testene» på markedet (det er jo blitt rene hypen) er jo egentlig ubrukelige fordi de ofte blir endimensjonale. Uten den prosessen og tilbakemeldingen man opplever sammen med andre i gruppen.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: