Publisert av: janpetrus | mai 17, 2014

17. mai i LISBOA


 

17.mai iskrem og  et lite hurra-rop midt i gågaten i Lisboa

17.mai iskrem og et lite hurra-rop midt i gågaten i Lisboa

gateliv fra bakgatene i Lisboa

gateliv fra bakgatene i Lisboa

 

AKTUELT: http://www.janpetrus.no – Det ble ingen storfeiring av 200 års jubileum og russejenta og barnebarn i alle aldre denne gangen. TAP tvanglandet meg i Lisboa, med nesten et døgns ventetid til neste fly. Det skjer ikke ofte, men ofte nok til at man blir irritert. Særlig når en nøye planlagt 17-mai-feiring går i bakken, for å holde seg til flyspråket. – Jeg får lyst til å minne om ordtaket: TAP betyr: Take Another Plain ! – Noe som likevel ikke er så lett når et flyselskap neste har monopol på trafikken til Brasil.

MEN hotellet var bra og velkjent, været fantastisk og gatelivet yrende uten en eneste norsk turist så langt mine ører og øyne rakk. Det ble likevel en fin dag, med flere utemåltider for mage og gane, samt kulturoppdagelser i Lisboas bakgater. Her fikk jeg oppleve en spennende of facinerende gatekonsert av afro-amerikan-gruppen: MISTICU – samt antikvariske bøker og boksalg gatelangs, så langt øyet rakk. Det ble noen spennende timer med bøker fra hele det portugisiske kulturområdet. Det er kjempestort og favner så mye videre enn vårt hjemmelige bokmarked. Jeg fikk kontakt med en gammel drøm om å publisere en bok på portugistisk. Det måtte ha  vært fantastisk. Jo Nesbø og noen få andre norske forfattere pryder boklistene i Brasil, men de for de fleste av oss er dette et lukket marked. Nå fikk jeg lyst til å prøve. Kanskje min neste bok kunne treffe noe i den portugisiske kultursjelen ??

KVELDEN avsluttes på hotellrommet med  ferske jordebær, salami og portugisisk rødvin. Alt på tilbud til den nette pris av 5 euro! – Lisboa er sannelig ikke det værste stedet å feire alene-17-mai, når  først skjebnenen ville det slik. Jeg sier bare: Hurra for vår norske folkesjel. Den er mye værdt … beste hilsen /jph

imageimageimage

 

image

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: